2018. január 15., hétfő

AZ ELSŐ

Ez itt az első. Mindent el lehet rontani vele, de ő nem romlik el, maga lévén az azonosítás eszköze, a par excellence SZABÁLY. (Megremeg, magába néz.)
Persze "az internet korában" már ez sem igaz, úgyhogy vissza az egész.

Mit mondjak még. A Testről és lélekről a legkedvesebb filmtárgyam, jóllehet az öröklét szerintem nem ilyen, hanem más. De erről majd – talán – később.Szeretem a gumicukrot, a Spinoza Házat, a kölyökvizslákért meg egyenesen odáig vagyok (de csak ha édesek, mint a méz).

Az utolsó felkelés a kedvenc könyvem az elmúlt 8-10 évből. Ötször olvastam el, de még mindig pontosan értem, miről van benne szó.

Gyűlölöm, ahogy a Starbucksban átveszik a kávét, és azután azt mondják, hogy köszönöm.

a starbucksot felpukkantani nem kell félnetek jó lesz

Álláspontom szerint – amelyből jottányit sem engedek – a konkordkatasztrófa nem szexi.

Nagyon örülök, hogy Achilleusz néger lett. Igaz, a hírek szerint a görög héroszt alakító hírneves színészre először Moby Dick, a Nagy Fehér Bálna szerepét osztották, de a forgatás negyedik hetében, egy Conchita Wurstos jelenet forgatásakor kiderült, hogy emberünk nem tud úszni. Azt persze nem értem, hogy miféle egy bigott, mélységesen XX. századi, sötét kis senki találhatta ki ama nyilvánvaló képtelenséget, hogy a Moby Dicknek akár csak egyetlen árva másodpercig is vízben kell játszódnia, s nem szolgálhat tökéletesen méltó helyszínéül mondjuk egy nagy, genderfluid bükkfa trutymákos odva (avagy bármi más), de végül is mindegy, ne legyünk telhetetlenek.

Mindenesetre elepedve várom a kulturális egyenlősítő újraelosztás újabb remekeit, úgy is mint:

"Dikk, Kronosz / ott eszi / mind a te/sókat /, nézni se / bírom!
Devla ha / rágja szi/vét úgy / dincs kifo/gásom az / ellen."
(L. Homérosz)

Világnézetét illetően jobboldali.

(Az imént oly sutácskán léptem a nappaliba, hogy a küszöb felsértette a bőrömet.)

Johannes

(Facebook: ITT.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

MÉGISCSAK EGY BLOG - 4. RÉSZ

A College of Southern Nevada 69 éves szociológia-professzora, bizonyos Mark J. Bird gondolt egyet, szépen elvonult a mosdóba, majd " e...