2018. január 15., hétfő

AZ ELSŐ

Ez itt az első. Mindent el lehet rontani vele, de ő nem romlik el, maga lévén az azonosítás eszköze, a par excellence SZABÁLY. (Megremeg, magába néz.)
Persze "az internet korában" már ez sem igaz, úgyhogy vissza az egész.

Mit mondjak még. A Testről és lélekről a legkedvesebb filmtárgyam, jóllehet az öröklét szerintem nem ilyen, hanem más. De erről majd - talán - később.Szeretem a gumicukrot, a Spinoza Házat, a kölyökvizslákért meg egyenesen odáig vagyok (de csak ha édesek, mint a méz).

Az utolsó felkelés a kedvenc könyvem az elmúlt 8-10 évből. Ötször olvastam el, de még mindig pontosan értem, miről van benne szó.

Gyűlölöm, ahogy a Starbucksban átveszik a kávét, és azután azt mondják, hogy köszönöm.

a starbuckstot felpukkantani nem kell félnetek jó lesz

Álláspontom szerint - amelyből jottányit sem engedek - a konkordkatasztrófa nem szexi. Ezzel kapcsolatban ne is írjatok.

Nagyon örülök, hogy Achilleusz néger lett. Nem sokon múlott a dolog, kósza hírek szerint a görög héroszt megformáló hírneves színészre először Moby Dick, a Nagy Fehér Bálna szerepét osztották, de a forgatás negyedik hetében, egy Conchita Wurstos jelenet forgatásakor szerencsére kiderült, hogy emberünk nem tud úszni.
Mindenesetre elepedve várom a kulturális egyenlősítő újraelosztás újabb remekeit, úgy is mint:

"Dikk, Kronosz / ott eszi / mind a te/sókat /, nézni se / bírom!
Devla ha / rágja szi/vét úgy / dincs kifo/gásom az / ellen."
(L. Homérosz)

Világnézetét illetően jobboldali. Vallását tekintve katolikus (mélyen). Épp ezért ne is mondjad neki, hogy te hiszel a hátsókertben, meg hogy Isten ott van a mezőn, sőt ott van csak igazán, mert lelövi a kutyádat a cicád hátán.

(Az imént oly sutácskán léptem a nappaliba, hogy a küszöb fölsértette a bőrömet.)

Johannes

(Facebook: ITT.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi ez a Blanka-jelenség??

Blanka (óriási amúgy, hogy simán a keresztnevén szólítják máris, ilyesmi utoljára a szintén legendás Michael Jordannel történt, igaz, a...