2018. február 6., kedd

GYILKOS KAMPÁNY

Olybá tűnik, hogy az ún. demokratikus ellenzék megunta a demokratikus és ellenzéki vacakolást, és elkezdett Orbán Viktor likvidálásában gondolkodni. Az mondjuk kétségtelen, hogy az Orbán Viktor nevű súlyos problémára, már ha van ilyen, elképzelni sem lehetne teljesebb és mélyrehatóbb megoldást Orbán Viktor meggyilkolásánál - erre valahogy nagyon ráéreztek a haladó oldalon. Ráadásul költséghatékony megoldásról beszélünk, pisztoly kell hozzá meg felmosórongy.


A véres aktus után támadhat ugyan némi gyermeteg zavar, mindenféle széplelkek még tüntetni is fognak itt-ott (hiába, nem mindenki érti meg azonnal a demokráciát, bonyi dolog az), de rögtön abbahagyják majd ha meglátják, micsoda jogállami gyönyörűségek sarjadnak a miniszterelnök kiloccsantott agyára alapított új és szabad Magyarországon. Az iskolákba beköltözik a finn modell és az Assassin's Creed Origins, Lázár megkezdi első kínkeserves napját a cérnagyárban, ott vadásszék magának fácánt, ha tud.

Mindez túlzás, sőt aljas rágalom, mondhatná valaki; természetesen nem mindegyik balos politikus és megmondóember kívánja a miniszterelnök erőszakos halálát, Simon József magányos őrült, meg már nincs is a Pártban, ne keverjük a dolgokat, ha kérhetem.

Igen ám, de vajon az Orbánnal szembeni állandó rágalmazások és egyre féktelenebb gyűlölködések, a nyilvánvaló kormányzati eredmények és (főként) a szavazói akarat arcátlan, gyakorlatilag totális figyelmen kívül hagyása nem ebbe az irányba mutatnak? Például a heti szinten hitlerezők, kérdezném nagyon egyszerűen, ugyan miért hitlereznek heti szinten, miféle csendes mederbe remélik terelni a politikai-közéleti diskurzust? Talán kifejezetten sajnálnák, ha holtan rogyna össze a tömeggyilkos nácivezér örökségének hű őrzője? Hát Heller Ágnes miféle sorsot kíván a miniszterelnöknek, amikor gyomorforgató "funkcionális hasonlatait" közli a nagyérdeművel? Mit szeretne vajon Nagy Bandó András, aki az ATV-ben ülve fontosnak tartja megosztani velünk - mert olyan leküzdhetetlenül megosztós kedvében van -, hogy bizonyos vidéki helyszíneken, higgyük meg, immár a kormányfő koporsójára gyűjtenek? A Ceausescu kivégzését szinte felülmúlhatatlan alattomossággal "szóba hozó” "nagy magyar íróról", Konrád Györgyről mit gondoljunk? És a baloldali-liberális sajtóról, amely mindezekről többnyire mélyen hallgat?

Mire véljük, hogy a Szabadfogásban ülő hivatásos valósághajlítók és félbolond szolipszisták annyira féltik az egy-egy ízes hitlerezés és ceausescuzás után felszabaduló fincsi ellenzéki energiákat, hogy még az óvatos elhatárolódásra is csak motyogva, diktátoros excel-táblázatok sorai közé meredve, émelyítő egyezkedéseket követően hajlandóak? Mire utalgat Konok Péter, amikor ezredszer is kijelenti, hogy "a NER-t nem lehet demokratikus úton leváltani"?

Ha a miniszterelnök valóban egy Hitlerhez, Ceausescuhoz joggal mérhető alak, egy "korrupt zsarnok", tehát maga a gonosz - akkor a likvidálása tökéletesen logikus cselekedetnek mondható. Még csak ingerültnek sem kell lenni a likvidálásához - maga a hűvösen fénylő szükségszerűség vezeti ilyenkor az ember mutatóujját.

Úgy tűnik, szegény Simon József mindössze ott hibázott, hogy kissé elhamarkodottan és a kelleténél harsányabb nyelvet használva vonta le a fékeveszett ellenzéki gyűlöletkeltésből amúgy tök egyenesen adódó következtetést.
Nem is olyan megnyugtatóan nagy ez a hiba, ha jobban meggondoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi ez a Blanka-jelenség??

Blanka (óriási amúgy, hogy simán a keresztnevén szólítják máris, ilyesmi utoljára a szintén legendás Michael Jordannel történt, igaz, a...